Om ni önskar egen tid i butiken ring Göran på 070 921 58 24. Vi har ringklocka vid entrén, vi kommer ut till er om ni önskar.
Fri frakt på oramat

Larissa Stenlander

Född 1960 Ryssland. Bor i Stockholm.

Larissa Stenlanders akvareller är charmiga och underfundiga verk, som speglar människans vardagliga emotionella tillstånd. Ensamhet och kärlekstörst, social utsatthet och glädje i gemenskap, självständighet och diskreta rop på hjälp situationer, som Stenlanders olika karaktärer finner sig i, känns snabbt igen och får en direkt emotionell resonans hos betraktaren.

Den stiliserade världen hos Stenlander är specifikt kvinnlig och kretsar kring konstnärens alter ego: en sympatisk och lite mullig Kvinna i medelåldern som reflekterar över sig själv och livet i stort. Ibland är Kvinnan ensam, ibland interagerar hon med sina väninnor, eller snarare, exakta kopior av sig själv. Motiven innehåller oftast en stor portion humor, även om över hela Stenlanders ouevre vilar en lätt aura av melankoli, som avslöjar en sorglig premiss att livet är en ständig kamp med sig själv och omgivningen.

Det emotionella innehållet i målningarna förstärks av det rena, fint utmejslade och minimalistiska bildspråket. Stenlander använder sig av symbolik på samma sätt som 1600-talets vanitasmotiv, där varje detalj bär på en specifik betydelse. Böcker, flaskor, stegar alla detaljer som finns med är nödvändiga och finns där av en orsak. Humoristiska och melankoliska på samma gång, Stenlanders avskalade misenscener står för en egenartad utveckling av genremåleriet.

Visa konstverk